dimarts, 18 de setembre del 2012

Tasca lectura articles - Webquest Reproducció humana





Aquestos són els articles que heu de llegir com a primera activitat de la webquest de reproducció humana.

El 60% de los adolescentes tiene sexo sin condón
Los embarazos no deseados en menores de 15 años se multiplican por cuatro en 10 años

Un cop llegits, heu de fer un comentari personal de tots dos articles en aquest mateix post. Per tal de fer-lo, haureu d’accedir a Google amb el vostre usuari, de manera que quan feu el comentari apareixerà el vostre nom.

59 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1:Hola me pareix molt interessant aixo dels textos que tu si vols fer sexe tens que ferlo amb precaució,tens que fer segur amb condó pera aixi estar segur que no vos podreu passar cap enfermetat i aixi fareu sexe segur.

      2:Jo crec que en el text esta bé, també te tens que informar al ginecoleg com se fa el sexe amb l`altra persona, i aixi la teva parella no estaria embarassada,perquè et queda molt de temps per davant.

      Elimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. jajajjajajaja es mol interesant per als adole cents xd:(:_:)

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. 1-En primer lloc crec que els adolescents cuant cumpleixen entre 14 o 15 anys ya diuen que són grans i pensen que ho poden fer tot asta relacions sexuals amb la parella però sense condó i a més a més no el saben utilitzar i això pot causar malalties com el sida.
    2-Cuan algú té relacions sexuals tens que asegurarte de l'igiene, i a més a més els joves tindrien que utilitzar el preservatiu per evitar el virus de VIH asigue el SIDA i a més a més fer sexe als 15 anys es molt dolent s'auria d'anunciar en la educació.

    ResponElimina
  9. 1. Jo crec que el tema de no utilitzar el condó en fer relacions sexuals es molt important per que llavors pots tindre algun virus dins al teu cos ja que el la persona mateixa no s'hen entera de que ho te o també o pot tindre l'altra persona i no pas tu.

    2. Crec que una persona menor de 14 anys no te que tindre cap relació sexual en cap persona per que pots tindre la sida o pots tindre el seu virus i aquest virus es mortal per a tu i per aquella persona que haguis tingut les relacións sexuals.

    ResponElimina
  10. 1. Crec que als adolescents de avui en dia pareix que no els preocupa res, s'hauria de parlar-los més seriosament de les malalties que poden agafar i intentar que utilitzen preservatius, perque no poden anar jugant per la vida com si res.

    2.Com diuen en el segon text: "s'hauria d'ensenyar educació sexual pronte" :P

    ResponElimina
  11. 1: Jo trobo que els adolescents de avui dia no estan ben informats de les coses, tindrien que saber bastantes coses del sexe per no passar res que no t´esperes.
    Tots haurien d´usar de preservatius per tenir relacions sexuals per assegurar-nos de les enfermetats de les transmissions sexuals i per altres causes per si ets menor d´edat.

    2. Jo trobo que antes de fer una relació sexual hauriem de anar al ginecoleg per a que ens donés uns certs consells per no fracassar i per a que no ens arrepentim del que hem fet per aixo tenim que trobar una persona estable i que no et faigue ninguna mala passada.
    Hem d´estar clars per fer una cosa d´esta i fer el que ens digui la persona que ho ha estudiat.

    ResponElimina
  12. Trobo que els adolescents de en dia no estan ben informats de les coses, tindrien que saber bastantes coses del sexe per no passar res que no t´esperes. Abans de fer una relació sexual hauriem de anar al ginecoleg per a que ens donés uns certs consells per no fracassar i per a que no ens arrepentim del que hem fet per aixo tenim que trobar una persona estable i que no et faigue ninguna mala passada

    ResponElimina
  13. El tema de no utilitzar el condó en fer relacions sexuals es molt important per que llavors pots tindre algun virus dins al teu cos ja que el la persona mateixa no s'hen entera de que ho te o també o pot tindre l'altra persona i no pas tu.

    Una persona menor de 13 anys no te que tindre cap relació sexual en cap persona per que pots tindre la sida o pots tindre el seu virus i aquest virus es mortal per a tu i per aquella persona que hagis tingut les relacions sexuals.

    ResponElimina
  14. Article 1: Trobo que els adolescents de avui en dia tindrien que sapiguer moltissimes coses més de l'acte sexual, ells u troben com un simple joc, pero tenen que sapiguer que poden tindre moltes enfermetats i virus per no fer-ho adecuadament.

    Article 2: Trobo que els menors a 15 anys tindrien que ana paran conte, en usar condó, especialment perque no es una gran edad per quedar-te embarasada, tens estudis, i no pots cuidar de tu mateixa mentres estas estudian, tenen que anar paran bastan de conta. Trobo que a n'esta edad no es moment de quedar-te embarasada, et queda molt de temps per davant.

    ResponElimina
  15. 1: Crec que aixo es una cosa seria, i no pots anar jugant en les relacions sexuals en condo o sense, perquè tindre un nen a esta edat t'aruines la vida. Trobo que tindrien abans informacio que els malaties que se pot agafar i si se queden embarasades saber el que te tens q pendre i tal.

    2: Cuan tens relacions sexuals tens q informarte del us del condo avans. Jo trobo que antes de fer una relació sexual s'hauria de anar al ginecoleg per a que ens donés uns consells i informació per a que no ens arrepentiquesem del que fem, tenim que trobar una persona especial i que no et faigue ninguna mala passada.
    Hem d´estar clars per fer una cosa d´esta i fer el que ens digui la persona que ho ha estudiat. Avans de fer actes sexuals tenim que parla amb la persona que ho vols fer, per a q si te algun problema que el comente i així ho sas tu.

    ResponElimina
  16. 1-Hola,si aquest text i aquest video es molt interesant perque ens esta dient als adolesents que tene que utilitzar condons, aixi i a menos risc de quedarse ambrasada i de agafar el sida.
    El jovens tindries que saber que es impresindible utilitzar el condon i saber utilitzar-los.
    2-Les chiques que tenen 13 anys i ya an tingut relacions sexuals, tindrien que utilitzar condons o al menos pendre les ppildores per a no quedarse embrasada perque sera molt dificil quedarse ambrasada a esta edat.Si, existixen la pastilla del dia despues i moltes coses mes pero millor es esperarse a cuan sigues mes gran i no tindries tants problemes.

    ResponElimina
  17. Trobo que els adolescents avui en dia no estan ben informats de les coses, tindrien que saber bastantes coses del sexe per no passar res que no t´esperes. Abans de fer una relació sexual hauriem de anar al ginecoleg per a que ens donés uns certs consells per no fracassar i per a que no ens arrepentim del que hem fet per aixo tenim que trobar una persona estable i que no et faigue ninguna mala perque si et fa algo de mal pots tindre problemes.

    ResponElimina
  18. 1.-sis de cada deu joves de entre 15 i 21 anys que mantenen relacions sexuales, san deixat alguna vegada el preservatiu.
    Aixo preocupa, perque aumenta el risc de extensió del VIH en la Regió.

    2.-El president de la FEC, Ezequiel Pérez Campos, manifesta que aquests datos obliga a replanteijar la educació sexual.
    El número de embarazos no deseijats entre els menors de 15 anys s'ha multiplicat per cuatre en els ultims 10 anys

    ResponElimina
  19. El condon es inpredicible per a les relacions sexulas dels jovens, ja que hi ha posibilitats de que la chica pugue quedar embarazada i de que es transmeta el VIH (Sida).

    ResponElimina
  20. 1:jo Josep Antoni penso molt sincerament que aquesta web esta molt be per que els adolescents com nosaltres tenen que saber i pensar dues vegades el que fan amb el sexe i trobo que san de fer responsables del que fan.

    2:sobre el text jo trobo que no es una bona edat de embraz quan ets tan petit pot crear malformacions o mal desenvolupament del nedo pero tambe es per la salut de la mare.

    ResponElimina
  21. JO CREC QUE AQUEST TEMA ES MOLT INTERESANT, SOBRETOT QUANT ENS PARLA DE SEXUALITAT INFANTIL, SEGONS LA MEUA OPINIO NO S'HAURIA DE TENIR RELACIONS SEXUALS A PARTIT DEL 18 ANYS,I QUE TAMPOC S'HAURIA DE TENIR RELACIONS AMB GENT DIGUEM QUE NO TAN CONEGUDA.

    ResponElimina
  22. 1- Soc Pau Roda, penso que el tema del preservatiu, és una cosa que no hi podem fer res, cadascú es responsable dels seus actes, pel que fa és trobarà, és una cosa normal i els adolescents no tenim les neurones al lloc, i pensem qe no passarà res i després les conseqüències poden ser fatals.


    2- És el que he dit abans, cada persona es troba per el que fa, i el pitjor de tot, és que quan els nois saben que està embarasada, la majoria ,no ho accepten i la deixen plantada, i el problema sempre és per a la noia, també penso que aixó fa veure a la noia qe no ha de passar més, que l'error pot ser fatal i que no s'ha de repetir.

    ResponElimina
  23. 1-Es molt interesant per els adolescents de la nostra edat tenen que tendre en conte que se no utilitzen el condon per una relación sexual podrán tendre algún virus o la sida.

    2-Els menors de 15 anys tendran que utilitzar un condon per a mantenir una relacio sexual per a no quedar-se embrasades perque no es bo quedar-se embarasada a los 15 anys.

    ResponElimina
  24. 1: Jo trobo que una persona de 15 o 16 anys no hauria de practica el sexe perque encara no sap ben be que passara, perque el sexe no es una cosa per juga, sino que es una part de la vida que tens que fer per tindre una familia.

    2:Jo crec que quan vols tindre relacions sexuals tens que sabe mes informacio de utilitza el condo, i para conte de no quedar embarassada perque al final te arrepentiras del que has fet perque encara ets jove.

    ResponElimina
  25. Primer de tot el tema es molt interesant.Parla de coses que els adolescents han de tindre en compte.6/10 adolescents mantenen relacions sexuals sense preservatiu.En la qual augmenta el risc de l'extensió del VIH.
    El president de la FEC obliga a replantejar la educació sexual.
    El número de embarazos no deseijats entre els menors de 15 anys s'ha multiplicat per cuatre en els ultims 10 anys

    ResponElimina
  26. 1:Jo trobo que les adolecsents de avui en dia no tindrien que tindre relacions fins s'apiguer bastantes coses,perque te que ser segur perque si no utilitzen els preservatius poden tindre malalties .
    2:Les chiques dentre 15 i 18 anys no aurien de tindre relacions sense preservatius perque poden quedar-se envarasades i envarasar-se a esta edat es molt dificil .

    ResponElimina
  27. 1.Aquests dos textos són importants ja que a la nostra edat, mols nois i noies tenen relacions sexuals, i no utilitzen el preservatiu, o no el saben utilitzar.

    2.Es important ja que el risc de l'embaràs, no desitjat i a la nostra edat es un motiu de serietat, i preocupació, si es mantenen relacions sexulas es tendria que pensar abans, o utilitzar el necessari, per evitar que passin coses com aquestes.

    ResponElimina
  28. 1Yo trobo que els adolescent de nostra edat se tenen que informa sobre fer sexe segue amb condo.Tots haurien d´usar de preservatius per tenir relacions sexuals per assegurar-nos de les enfermetats de les transmissions sexuals i per altres causes per si tu ets menor d`edat.
    2:Si fas sexe sense condon, i relacion sexuals sense cuidarte pots envarasa a la teva parella i te pots aruina la vida.També pots pedir informació sobre el sexe i aixi estareu mes segur i podreu fer sexe segur.

    ResponElimina
  29. TEXT 1:

    JO CREC QUE AQUEST TEMA ES MOLT INTERESANT, SOBRETOT QUANT ENS PARLA DE SEXUALITAT INFANTIL, SEGONS LA MEUA OPINIO NO S'HAURIA DE TENIR RELACIONS SEXUALS A PARTIT DEL 18 ANYS,I QUE TAMPOC S'HAURIA DE TENIR RELACIONS AMB GENT DIGUEM QUE NO TAN CONEGUDA.

    ResponElimina
  30. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1.Jo crec que ens tenim que informa millor de les prevencions de la sida perque molta gent no sap utilitzar el preservatiu, i tenen que indroduí a Catalunya les probes ràpides per sabe si tenen la sida o no.

      2.Molta gent té relacions sexuals sense utilitza preservatio i tenen embarassos no desigats i aborten i tot aixo nomes per no utilitzar el preservatiu.

      Elimina
  31. Article 1:
    Este article tracta de que el 25,9% adimiten que no utulitzen condo quan fan l'amor , aixo es per culpa de que no tenen eduacio sexual.Molta gent no sabia ni com utulitzar un condo correctament , per culpa de no utulitzar condo ... fa que es passin enfermetats, com sida i molts més .
    Article 2:
    El nombre de embrasos equivocats entre els menors de 15 anys se han multiplicat per 4 en los ultims 10 anys . El president de FEC Ezquiel Perez Campos va vulge fer obligat que faiguen educacio sexual . Molts de jovens admitixen que no an usat proteccio en algun moment, diuen que es important que informen als adolocents lo que pot pasa , i pronte . Es facil pasar enfermetats sexuals , per aixo haurien de saber una mica més del que estan fent.

    ResponElimina
  32. 1-Cuan algú té relacions sexuals tens que asegurarte de l'igiene, i a més a més els joves tindrien que utilitzar el preservatiu per evitar el virus de VIH asigue el SIDA i a més a més fer sexe als 15 anys es molt dolent s'auria d'anunciar en la educació.
    2-Als 15 anys tindrien que ana paran conte, en usar condó, especialment perque no es una gran edad per quedar-te embarasada, tens estudis, i no pots cuidar de tu mateixa mentres estas estudian.

    ResponElimina
  33. 1. Jo crec que el tema de no utilitzar el condó en fer relacions sexuals es molt important per que llavors pots tindre algun virus dins al teu cos ja que el la persona mateixa no s'hen entera de que ho te o també o pot tindre l'altra persona i no pas tu i llavors també tu o la teva parella en que fas les relacions es podria quedar emvrasada i aixo a esta edat no es molt bo.

    2. I opino sobre este comentari que una persona de 15 a 20 anys que tingui un fill no es molt normal per aixo aconsello que ho fagin en un preservatiu o altre contraceptius.I llavors si no es fa servir el preservatiu etc... es poden contasia alguns virus però també es poden agafar a totes les edats io recomanaria que els menors de 20 anys sempre utilitzen preservatiu o altres contraceptius,

    ResponElimina
  34. Este desconocimiento preocupa, porque aumenta el riesgo de extensión del VIH en la Región. Médicos, pacientes y trabajadores sociales abordaron ayer la evolución de la enfermedad en las V Jornadas de Divulgación sobre VIH.

    La consejera de Sanidad, Ángeles Palacios, volvió a prometer que la Región contará un registro de nuevos casos de VIH, algo que ya existe en 15 comunidades autónomas y que, según los expertos, es imprescindible para conocer la evolución de la enfermedad

    ResponElimina
  35. Text 1: Jo crec que s'ha d'utilizar el preservatiu perque aumenta el risc d'extencio de VHI, ademes, els estudiants mostren una considerable ignorancia sobre en VHI. El 22,1 es pensen que el sida es trasmeteix per la saliva i el 43% es pensen que es trasmiteix per la roba o els cuberts.

    text 2: El numero d'embarasos no deseats entre los menors de 15 anys s'ha multiplicat per quatre en els ultims 10 anys perque no han utilizat ningun metodo anticopceptiu.

    ResponElimina
  36. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  37. 1-la majoria ,no ho accepten i la deixen plantada, i el problema sempre és per a la noia, també penso que aixó fa veure a la noia qe no ha de passar més, que l'error pot ser fatal i que no s'ha de repetir.
    2-molt sincerament que aquesta web esta molt be per que els adolescents com nosaltres tenen que saber i pensar dues vegades el que fan

    ResponElimina
  38. 1jo pensó que te que ser segur perque si no utilitzen els preservatius poden tindre malalties. crec que quan vols tindre relacions sexuals
    tens que sabe mes informacio de utilitza el condo
    2Crec que una persona menor de 15 anys no te que tindre relació sexual en cap persona per que es menor de 18 any i pot tindre la sida

    ResponElimina
  39. CREC QUE ELS PARES TINDRIEN QUE PARLAR AMB LES SEVES FILLES I TAMBE AMB ELS SEUS FILLS PER A QUE AQUEST PROBLEMA NO S'AUGMENTIGUI MES A EUROPA PERQUE AIXO TAMBE POT PPROVOCAR LA SIDA A ALGUNES XIQUES.I TAMBE CREC QUE LES PERSONES NO HAURIEN DE TENIR RELACIONS SEXUALS A PARTIR DELS 18 ANYS I SOBRETOT SENSE CONEIXERS I TROBO QUE AQUEST ARTICLE ES MOLT INTERESANT.

    ResponElimina
  40. 1.Els adolecents d'avui en dia prenen el sexe com a un joc,no saben que proboca infermetats i altres coses greus.Els menors de 15 anys necessiten educació sexual.
    2. Les adolecents dentre 15 i 18 anys no aurien de tindre relacions sexuals sense preservatius.Cuan tens relacions sexuals tens que asegurarte de l'igiene,i usar preservatius.

    ResponElimina
  41. artcle 1
    lo q penso sobre l'article q ai llegit trobo q teniem q utilitza condo per la proteccio i no agafa cap enfermat perillosa q sigi mortal o contagiosa
    article 2
    trobo que mos tendriem que fica condo per la gent q o fa perque les dones menors de qunze anys no es quedin envarasades o tingen enfermets o problemes

    ResponElimina
  42. 1.Primer de tot,penso que per mantindre relacions sexuals,tant el noi com la noia s'han de cuidar,si no volen usar condó,perque los u talla el rotllo pos que la chica prengue pastilles,i si n'usen,abans d'usarlo que s'informen com s'ha de posar,també penso que les proves rapides podrien estar a totes les farmacies d'Espanya i tot el món,penso que seria una bona idea que fesin una asignatura anomenada educació sexual apartir de certa edad,als paisos d'America del Sur se fa.

    2.Trobo que l'idea de fer aquest tipus de classes esta bé,ja que com he dit abans,a 4t de primaria es començaben a fer aquest tipus de classes,tampoc estic d'acord en que es facin tan pronte pero,els experts tindrien que saber cuan ho tindrien que fer.

    ResponElimina
  43. 1: El adolescents d’ara tindrien que saber més coses del tema sexual
    aun que ells u troben com si fos una cosa que no te tanta
    importància , i en que en el mateix temps es un tema molt i més
    important del que pensen i hi poden afectar unes malalties que
    no esperaben.

    2:jo penso que abans de fer una relació sexual, la parella tots junts haurien d’anar a un ginecoleg per a explicar-les, si ho poden fer o no,que tenen que fer servir un condó, i que podran afectar malalties o no.

    ResponElimina
  44. 1.Jo crec que el tema de no utilitzar el condó en fer relacions sexuals es molt important.s'ha d'utilizar el preservatiu perque aumenta el risc d'extencio de VHI, ademes, els estudiants mostren una considerable ignorancia sobre en VHI.
    2.-El president de la FEC, Ezequiel Pérez Campos, manifesta que aquests datos obliga a replanteijar la educació sexual.
    El número de embarazos no deseijats entre els menors de 15 anys s'ha multiplicat per cuatre en els ultims 10 anys

    ResponElimina
  45. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  46. Yo creo que es necesario usar condon porque se pueden pasar enfermedades mediante las relaciones sexuales i tambien porque augmenta el risco de que augmente la VHI, casi nadie conoce el conepto del VHI. Hay menores de 15 años que practican relaciones sexuales sin condon i la mayoria de mujeres se quedan embarazadas i la mala suerte es que un chaval de 14-15 años no puede cuidar a un niño sino que huiria de sus responsabilidades.

    ResponElimina
  47. 1-jo crec que s'ha d'utilitzar condó quan vas a tenir relacions sexuals i la gent tan petita encara més d'utilitzar condó quan tingui relacions sexuals.
    2-Les nenes de 15 a 21 anys tens fills perquè no utilitzen preservatius quan tens relacions sexuals per això tens fills i t'has d'assegurar de la higiene per que si no pot tenir moltes malalties

    ResponElimina
  48. jo crec que esta be que parlesem de aixo perque alguns jovens no es cuiden y no saben que porta enfermetats y coses de estes... En general tenim que porta proteccio!!!!
    Les xiquetes de avui en dia es queden embarazades per no porta proteccio y no poden cuidar un crio a un altre per tindre un fill s'ha de estat preparat y no aixi de sorpresa. Es lo que crec.

    ResponElimina
  49. 1. Crec que els adolescents que tenen sexe sense condó, no saben el perill que els comporta no usar-lo. Poden traspassar malalties que ni tan sols ells saben que les tenen, com ara el sida, que es una de les malalties mes perilloses que hi ha. Per això crec que si algú ho ha de fer que ho faixi amb condó.

    2. El no usar condó també pot provocar un embaràs.Això es el que a moltes adolescents els ho ha passat. I no són embarassos casuals si no que són embarassos no desitjats.Per això crec que si alguna no vol tenir un embaràs que li digui a ell que es posi condó.

    ResponElimina
  50. Penso que els adolescents han de tenir en compte el que fan ja que si no s'utilitza el condó a part de que es poden passar malalties de transmissió sexual si no que pel simple fet de no utilitzar-lo pots deixar embarassada a la noia i que tingui un fill no desitjat.

    ResponElimina
  51. Io trobo que als adolescents els hi han fet un munt de xerrades sobre aquest tema; saben els riscos, saben com s'ha de fer, el que i el que no. En aquesta edat tenen les hormones molt desordenades i no saben el que fan, pero després es poden trobar amb les conceqüencies. Hi han un munt de mètodes per evitar enfermetats i embarasos no desitjats aixi que, si fan o no fan cas es cosa d'ells.

    ResponElimina
  52. 1. Sobre aquest article crec que les parelles que no usen condó no son concients de tots els riscos que això comporta. Per això opino que al tenir relacions sexuals has d'usar condó i així evites el contagi.

    2. De noies amb embarassos no desitjats n'hi ha un munt per això que crec que si s'usa condó s'hauria de fer sempre perquè desprès mes de la meitat de noies que es queden en estat s'arrepenteixen. No està de més posar-sel i ser un poc mes concient de tots els perills.

    ResponElimina
  53. 1. Sobre aquest article crec que les parelles que no usen condó no son concients de tots els riscos que això comporta. Per això opino que al tenir relacions sexuals has d'usar condó i així evites el contagi.

    2.El no usar condó també pot provocar un embaràs.Això es el que a moltes adolescents els ho ha passat. I no són embarassos casuals si no que són embarassos no desitjats.Per això crec que si alguna no vol tenir un embaràs que li digui a ell que es posi condó.

    ResponElimina
  54. haber yo crec que no tenen que tindre relacions de molt petits/es pero si ho fan tenen que fer-ho amb precausió peque tampoc es molt bo que una cria tingui un crio perque es complica la vida.
    SEmpre amb precausió perque ya no es per quedar-se embarazada sino per malalties que a lo millor no es poden cura . ;)

    ResponElimina
  55. 1.Fer sexe es molt bo pero fer-ho sense condon pots transmetre malalties aixi que es meillor prendre una desicion sobre fer-ho en condon.

    2.pero si etas casat pots fer sexe pera tendre fills.

    3.fe sexe als 15 anys esmol dolent sense condon.

    ResponElimina